ga('send', 'pageview');

Striking_Immigration_Detainees

 

 

Μια μικρή ομάδα γυναικών μεταναστριών και προσφύγων αψηφώντας το ψύχος και την ταλαιπωρία των ιδίων και των παιδιών τους ευρίσκεται από χθες το πρωί στην είσοδο του Υπουργείου Εσωτερικών, μαζί με τα παιδιά τους, όπου έχουν στρατοπεδεύσει, σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη και τις αρμόδιες αρχές να υλοποιήσουν τις υποσχέσεις που έχουν δώσει.

Η ΚΙΣΑ εκφράζει την αλληλεγγύη της με τον δίκαιο αγώνα της πρωτοβουλίας των γυναικών αυτών και καλεί την Κυβέρνηση:

  1. Να τηρήσει την δέσμευση της για απελευθέρωση των 7 κρατουμένων που τον περασμένο Οκτώβριο διαμαρτυρήθηκαν για την μακρόχρονη και χωρίς δίκη κράτηση τους, ανεβαίνοντας  στον «υδατόπυργο» των αστυνομικών κρατητηρίων Λευκωσίας. Στην τότε συμφωνία, η κυβέρνηση δεν έθεσε θέμα εξασφάλισης ταξιδιωτικών εγγράφων για την απελευθέρωση τους και επομένως η σημερινή πολιτική του Υπουργού των Εσωτερικών επί του θέματος  αποτελεί υπαναχώρηση.
  2. Να τερματίσει την πρακτική θυματοποίησης των γυναικών και ανηλίκων παιδιών τα οποία συνεχίζουν να ευρίσκονται στο έδαφος της Δημοκρατίας όμως δεν τους παραχωρείται άδεια διαμονής, έστω και προσωρινή για ανθρωπιστικούς λόγους με αποτέλεσμα να  μην έχουν πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, να μην έχουν άδεια εργασίας, να μην έχουν πρόσβαση σε κοινωνικές παροχές και να κινδυνεύουν κινδυνεύουν καθημερινά από συλλήψεις και προσαγωγές στους αστυνομικούς σταθμούς για εξασφάλιση των στοιχείων τους.
  3. Να τερματίσει την πρακτική θυματοποίησης παιδιών και γυναικών που ευρίσκονται στην Κύπρο για μεγάλα χρονικά διαστήματα, σε ορισμένες περιπτώσεις πέραν των δέκα χρόνων με καθεστώς αιτητή ασύλου, χωρίς το κράτος μέχρι σήμερα να τους έχει παραχωρήσει ένα καθεστώς που να επιτρέπει σε αυτές και τα παιδιά τους να ζήσουν με ασφάλεια και αξιοπρέπεια στη Κύπρο.

Τέλος η ΚΙΣΑ καλεί τα οργανωμένα σύνολα και τους ευαισθητοποιημένους πολίτες της Κύπρου σε θέματα γυναικών, παιδιών, αντιρατσισμού και σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να εκφράσουν την αλληλεγγύη και συμπαράσταση τους.

 

Migrants_in_Detention

Subscribe To Kisa Newsletter

Subscribe To Kisa Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team. KISA's activity is focused on the fields of Migration, Asylum, Racism, and Trafficking, as well as raising awareness in Cypriot society.

You have Successfully Subscribed!