ga('send', 'pageview');

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Αντιπροσωπεία από χώρες της ΕΕ, της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής για να συζητήσουν τη μετανάστευση και το άσυλο με αρμόδιους αξιωματούχους και ΜΚΟ από την Κύπρο

16 Νοεμβρίου 2018 – Λευκωσία

Δημόσια εκδήλωση | Ξενοδοχείο Κλεοπάτρα 2:00 μ.μ. – 6:00 μ.μ.
Εκδήλωση Διαφορετικότητας, 20χρονα ΚΙΣΑ| Chateau Status (buffer zone) 7:30 μ.μ. –10:30 μ.μ.

Από την ένταξή της στην ΕΕ, η Κυπριακή Δημοκρατία είδε το μεταναστευτικό της προφίλ να τροποποιείται σε μεγάλο βαθμό, σε ένα πλαίσιο ευαίσθητο σε περιφερειακά γεωπολιτικά συμφέροντα. Πριν από μια κρίσιμη χρονιά, με τις επερχόμενες ευρωεκλογές τον Μάιο του 2019, οι όροι της συζήτησης στην Κύπρο είναι πολύ όμοιοι με εκείνους σε άλλες χώρες: ποια μέσα πολιτικής θα πρέπει να προωθηθούν με την κοινωνία των πολιτών για να διασφαλιστεί μια προσέγγιση βασισμένη στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των μεταναστών και των προσφύγων.

Η ΚΙΣΑ & το EuroMed Rights – ένα δίκτυο με περισσότερες από 80 οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών σε όλη τη Μεσόγειο – με χαρά σας προσκαλούν σε μια δημόσια εκδήλωση από τις 2:00 έως τις 6:00 μ.μ., την Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2018,  στο ξενοδοχείο Cleopatra με θέμα «Μετανάστριες/ες και πρόσφυγες: Πρόσβαση στα δικαιώματα τους» (για το πρόγραμμα πατήστε εδώ).

Η εκδήλωση αυτή θα δώσει μια μοναδική ευκαιρία στους συμμετέχοντες να μοιραστούν τις απόψεις τους με μια αντιπροσωπεία από 25 αντιπροσώπους ΜΚΟ από την ΕΕ (Βέλγιο, Βουλγαρία, Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία) και τρίτες χώρες (Αλγερία, Ιορδανία, Λίβανος, Τυνησία και Τουρκία). Στους κύριους ομιλητές θα συμπεριλαμβάνονται δημόσια πρόσωπα από την Κύπρο, την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες στην Κύπρο, οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών και εκπρόσωποι της Εκτελεστικής Επιτροπής του EuroMed Rights.

Την ίδια μέρα, στο πλαίσιο της συνόδου της Ομάδας Εργασίας για τη Μετανάστευση και το Άσυλο του EuroMed Rights, η ΚΙΣΑ διοργανώνει πολυπολιτισμική εκδήλωση στο Chateau Status, στις  7:30 μ.μ., παρά το Λήδρα Πάλας στη Λευκωσία, με την οποία σημειώνει τα 20 χρόνια δράση της για την υπεράσπιση της ισότητας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των ανθρώπων Η ξεχωριστή αυτή εκδήλωση για τη διαφορετικότητα θα αποτελέσει ευκαιρία για μετανάστριες/ες και πρόσφυγες να μοιραστούν τα φαγητά που θα έχουν ετοιμάσει αλλά και να ανταλλάξουν ιστορίες, εμπειρίες και απόψεις με τους συνέδρους του EuroMed Rights, μέλη και φίλες/ους της ΚΙΣΑ,, εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών και άλλων φορέων από τη δημόσια ζωή, των μέσων ενημέρωσης, του ακαδημαϊκού κόσμου και της πολιτιστικής κοινότητας.

Επικοινωνία
ΚΙΣΑ:  + 357 22 87 81 81
EuroMed Rights: +32 2 540 86 47

ΣΗΜΕΙΩΣΗ Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΓΛΙΚΗ

Subscribe To Kisa Newsletter

Subscribe To Kisa Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team. KISA's activity is focused on the fields of Migration, Asylum, Racism, and Trafficking, as well as raising awareness in Cypriot society.

You have Successfully Subscribed!