ga('send', 'pageview');

 

Equal_Treatment_ELAM_Golden_Dawn_English

Η ΚΙΣΑ – Κίνηση για Ισότητα, Στήριξη, Αντιρατσισμό καταδικάζει έντονα και απερίφραστα την προγραμματισμένη για σήμερα πορεία που διοργανώνει το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (ΕΛΑΜ) στη Λευκωσία, με αίτημα την αποφυλάκιση των συλληφθέντων στελεχών της εγκληματικής φασιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα. [1]

Το ΕΛΑΜ δεν έχει χάσει μέχρι σήμερα καμιά ευκαιρία να διατρανώνει την ιδεολογική, αλλά και οργανωτική του ταύτιση με τη νεοναζιστική οργάνωση στην Ελλάδα, που βαρύνεται με σωρεία εγκληματικών πράξεων, οι οποίες, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν τη συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, την προσπάθεια κατάλυσης της δημοκρατίας και της άσκησης πολιτικής βίας, την οπλοφορία και οπλοκατοχή, τη διάπραξη ρατσιστικών επιθέσεων και προσχεδιασμένων ανθρωποκτονιών, τη διάπραξη εκβιασμών και εμπρησμών, την παραχάραξη και πλαστογραφία, τη συμμετοχή σε κυκλώματα παράνομης εμπορίας ανθρώπων και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. [2]

Στις 18 Σεπτεμβρίου 2013, την επομένη της στυγερής δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, ο εκπρόσωπος του ΕΛΑΜ, ο οποίος ήταν «φιλοξενούμενος» στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Sigma TV, συνέχισε να δηλώνει χωρίς αναστολές ότι «Είμαστε η Χρυσή Αυγή της Κύπρου», συνεχίζοντας την ταύτιση [3] και προπάντων την προάσπιση της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα. [4]

Η ΚΙΣΑ θεωρεί ότι μια κοινωνία, που προσβλέπει στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ως υπέρτατη αρχή και αξία και δηλώνει προσήλωση στη νομιμότητα, έχει υποχρέωση ταυτόχρονα να προστατευτεί και να προστατεύσει τα μέλη της απαγορεύοντας, μεταξύ άλλων, εκδηλώσεις ταύτισης και υποστήριξης εγκληματικών δράσεων και ιδεολογιών, όπως την προγραμματιζόμενη πορεία του ΕΛΑΜ.

Ταυτόχρονα, η ΚΙΣΑ τονίζει ότι νεοναζιστικές οργανώσεις όπως το ΕΛΑΜ δεν μπορούν πλέον να κρύβονται πίσω από το υποτιθέμενο «δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης», το οποίο στην πραγματικότητα καταχρώνται με τον πιο βάναυσο τρόπο για την κατάλυση ουσιαστικά της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των μελών της κοινωνίας.

Η ΚΙΣΑ θεωρεί ότι η θρασύτητα που συνεχίζει να επιδεικνύει το ΕΛΑΜ, η οποία σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στην ανοχή και αδράνεια που επιδεικνύουν για χρόνια οι αρμόδιες αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, συνιστά μέγιστη πρόκληση όχι μόνο για τους συντεταγμένους θεσμούς, αλλά για ολόκληρη την κοινωνία. [5]

Τέλος, η ΚΙΣΑ επαναβεβαιώνει για ακόμη μια φορά ότι θα συνεχίσει να αντιστέκεται στα φαινόμενα του εθνικισμού, του ρατσισμού και του φασισμού, προωθώντας την καταπολέμηση των διακρίσεων και της ξενοφοβίας, το σεβασμό της διαφορετικότητας και της πολυπολιτισμικότητας, καθώς επίσης και την προστασία και προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Σημειώσεις προς συντάκτες:


[1]           Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο – ΕΛΑΜ, «Πορεία διαμαρτυρίας: Λευτεριά στους εθνικιστές». Πρόσβαση μέσω της ιστοσελίδας: < http://www.elamcy.com/component/rseventspro/event/95-poreia-diamartyrias-lefteria-stous-ethnikistes.html?Itemid=485 >.

[2]           Scribd, «Διαβάστε το Πόρισμα του Αντιεισαγγελέα για την Χρυσή Αυγή». Πρόσβαση μέσω της ιστοσελίδας: < http://www.scribd.com/doc/171913924/%CE%94%CE%B9%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CE%A0%CF%8C%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%AD%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%A7%CF%81%CF%85%CF%83%CE%AE-%CE%91%CF%85%CE%B3%CE%AE >.

[3]           Sigma TV, Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων, Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2013, «Είμαστε η Χρυσή Αυγή της Κύπρου». Πρόσβαση μέσω της ιστοσελίδας: < http://www.youtube.com/watch?v=EYuZSm7Ge4M&feature=youtu.be >.

[4]           Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο – ΕΛΑΜ, «Ποινικοποίηση του εθνικισμού: Δηλώνουμε όλοι ένοχοι». Πρόσβαση μέσω της ιστοσελίδας: < http://www.elamcy.com/latest-articles/item/3103-poinikopoiisi-tou-ethnikismoy-dilonoume-oloi-enoxoi.html >.

[5]           ΚΙΣΑ – Κίνηση για Ισότητα, Στήριξη, Αντιρατσισμό, «Δελτίο Τύπου – Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2013 – Οι οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες παραμένουν γόνιμες: Ας μην αφήσουμε τον εθνικισμό, τον ρατσισμό και το φασισμό να ανθίσουν! Ποτέ ξανά!». Πρόσβαση μέσω της ιστοσελίδας: < https://kisa.org.cy/20-09-2013-the-economic-social-and-political-conditions-remain-fertile-let-us-not-allow-nationalism-racism-and-fascism-blossom-ever-again-%CE%BF%CE%B9-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF/ >.

Subscribe To Kisa Newsletter

Subscribe To Kisa Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team. KISA's activity is focused on the fields of Migration, Asylum, Racism, and Trafficking, as well as raising awareness in Cypriot society.

You have Successfully Subscribed!