ga('send', 'pageview');

Εκδήλωση με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Μεταναστριών/ών

Η ΚΙΣΑ – Κίνηση για Ισότητα, Στήριξη, Αντιρατσισμό συμπληρώνει τις φετινές εκδηλώσεις προς τιμή της 18ης Δεκεμβρίου που ανακηρύχθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστριών/ών από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών το Δεκέμβριο του 2000 (A/RES/55/93), με τη διοργάνωση εκδήλωσης – γιορτής την Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2019, και ώρα 18:00, στη Λέσχη Βιβλίου  “Υφαντουργείο” (Λεύκωνος 67-71, δίπλα από το σχολείο Φανερωμένης). 

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης, με τίτλο «Νέες και νέοι μετανάστριες/ες μας λένε πως ένα κομμάτι χαρτί μπορεί ν’ αλλάξει τη ζωή μας», νέοι και νέες που έχουν μεγαλώσει και ζουν πια με αξιοπρέπεια και αυτοπεποίθηση ανάμεσα μας θα μας μιλήσουν για τo πρόσωπο τους, τη ζωή τους τις προσδοκίες και τα όνειρα τους αλλά και για τη δύσκολη πορεία που έχουν διανύσει τόσον οι ίδιοι όσο και οι γονείς και τα αδέλφια τους μέχρι να φτάσουν εδώ που ευρίσκονται σήμερα λόγω του επισφαλούς ή και άτυπου καθεστώτος παραμονής τους στη Κύπρο. 

Στη συνέχεια, επαγγελματίες (εκπρόσωπος της επιτρόπου για το παιδί, μία ακαδημαϊκός,  μία δημοσιογράφος, μία νομικός κι ένας ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας)  που ασχολούνται και έχουν διακριθεί για τη δράση / το έργο τους στον τομέα αυτό θα εκφράσουν σχόλια και απόψεις, για το θέματα που θα αναδείξουν οι φιλοξενούμενοι νέοι/ες μετανάστες/τριες και εισηγήσεις, προτάσεις για βελτίωση της κατάστασης.  

Στο τρίτο μέρος της εκδήλωσης , οι συμμετέχοντες/ουσες θα έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν και να ανταλλάξουν απόψεις σε ένα άνετο περιβάλλον, με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής και ελαφριού φαγητού. 

Διοικητικό Συμβούλιο

Subscribe To Kisa Newsletter

Subscribe To Kisa Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team. KISA's activity is focused on the fields of Migration, Asylum, Racism, and Trafficking, as well as raising awareness in Cypriot society.

You have Successfully Subscribed!