ga('send', 'pageview');

SSGoldenDown

Οι νεοναζιστές συμμορίτες της Χρυσής Αυγής και οι εδώ εκπρόσωποι τους του ΕΛΑΜ, κάτω από την πίεση αφενός των δικαστικών  διαδικασιών που αρχίζουν στις 20 Απριλίου κατά των υπόδικων στον Κορυδαλλό ηγετών τους για δολοφονίες, πράξεις βίας  και άλλα σοβαρά εγκλήματα και, αφετέρου, λόγω των ουσιαστικών διαφοροποιήσεων στην ελληνική κοινωνία και στο  πολιτικό σκηνικό της χώρας, προσπάθησαν να παρουσιαστούν, μέσα από τις γνωστές γκεμπελικές τακτικές της  νεοναζιστικής  αυτής οργάνωσης, ως μια πολιτική δύναμη που νοιάζεται για τον τόπο και την κοινωνία.

Δυστυχώς για αυτούς, οι συνθήκες έχουν διαφοροποιηθεί και η κοινωνία δεν ξεγελιέται πλέον τόσο εύκολα για τις πραγματικές τους προθέσεις και ιδεολογικές καταβολές. Η αντίδραση της κοινωνίας και αρκετών οργανώσεων οδήγησε μεταξύ άλλων στην ακύρωση του χώρου που αρχικά τους παραχωρήθηκε από το ξενοδοχείο Κλεοπάτρα. Τελικά, το ΕΛΑΜ πραγματοποίησε την 1η Απριλίου εκδήλωση σε άλλο σε χώρο που εξασφάλισε αποκρύπτοντας την ταυτότητά του, καθώς και  τον σκοπό που ήθελαν να τον χρησιμοποιήσουν. Η εν λόγω εκδήλωση έγινε με τη συμμετοχή αποκλειστικά στελεχών του ΕΛΑΜ και της Χρυσής Αυγής  και δεν προβλήθηκε από κανένα μέσο ενημέρωσης..  Μοναχική εξαίρεση στο τελευταίο, αποτέλεσε ο δημοσιογράφος Παύλος Μυλωνάς, ο οποίος επέλεξε να καλέσει τρείς Χρυσαυγίτες και έναν Ελαμίτη και να τους αφιερώσει μισή ώρα σε κεντρική ενημερωτική εκπομπή του τηλεοπτικού καναλιού MEGA. Σκοπός ήταν η ανάκτηση εδάφους που έχασαν από την αντίδραση της κοινωνίας και την κινητοποίηση αντιφασιστικών οργανώσεων.

Καθόλη τη διάρκεια της εν λόγω εκπομπής, ο Παύλος Μυλωνάς προσπαθούσε να ενισχύσει τα μέλη του ΕΛΑΜ και της Χρυσής Αυγής, αντί να τα αντιμετωπίσει με κριτική και απαξιωτική στάση. Τους έδωσε την ευκαιρία και χωρίς αντίλογο να διαδώσουν τη  γκεμπελική τους προπαγάνδα, το ρατσιστικό τους μίσος και τη μισαλλοδοξία τους εναντίον των μεταναστριών, των μεταναστών και των προσφύγων, κατά του Ισλάμ και των αντιφασιστικών δυνάμεων. Τονίζοντας κατεπανάληψη την ιδιαίτερη εκτίμηση που ο ίδιος έχει για τους στρατιωτικούς και ιδιαίτερα τους Έλληνες στρατιωτικούς, ο δημοσιογράφος του MEGA αμέλησε επιμελώς να αναφερθεί στα εγκλήματα για τα οποία ευθύνονται και δικάζονται ως φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί: τη δολοφονία του Έλληνα μουσικού Παύλου Φύσσα, την απόπειρα δολοφονίας των συνδικαλιστών του συνδικάτου  ΠΑΜΕ, τη δολοφονία του μετανάστη εργάτη Λουκμάν, των επιθέσεων και ξυλοδαρμών αναρίθμητων συνδικαλιστριών και συνδικαλιστών, μεταναστριών και μεταναστών, ΛΟΑΤ (λεσβιών, ομοφυλόφιλων, αμφιφυλόφιλων και τρανς ατόμων), Ρομά και όσων στάθηκαν στον δρόμο τους με τη δημοκρατική/ αντιρατσιστική/ αντιφασιστική τους δράση.

Αντί της καταδίκης αυτών των εγκλημάτων, ο Παύλος Μυλωνάς τάχθηκε σθεναρά υπέρ του «δικαιώματος» των συμμοριτών της Χρυσής Αυγής και του ΕΛΑΜ να εκφράζουν τη μισαλλόδοξη και νεοναζιστική τους προπαγάνδα. Υποστήριξε πως «μόνο ο λαός με την ψήφο του έχει δικαίωμα να κρίνει», αψηφώντας το γεγονός ότι ο χειρότερος δικτάτορας της ιστορίας κρίθηκε και εγκρίθηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία του γερμανικού λαού, μέσω ακριβώς της ψήφου του. Μάλιστα, χαρακτήρισε τα άτομα που μέσω της αντιφασιστικής τους δράση ζητούν την εφαρμογή του νόμου περί  απαγόρευσης της διάδοσης ρατσιστικού λόγου και ρητορικής μίσους ως «σταλινικούς» και «φασίστες».

Ο φασισμός είναι μια πολύ συγκεκριμένη ιδεολογία , την οποία εκφράζουν και ενστερνίζονται το ΕΛΑΜ και η Χρυσή Αυγή. Η ρητορική μίσους και τα εγκλήματα που υποκινούνται από τον ρατσισμό και τις διακρίσεις οποιασδήποτε μορφής δεν μπορούν να θεωρούνται πως αποτελούν «ελευθερία της έκφρασης». Η υπεράσπιση και η παραχώρηση βήματος για δημόσιο λόγο στο ΕΛΑΜ και την Χρυσή Αυγή αποτελούν υπόθαλψη και προώθηση του φασισμού και των εγκλημάτων του.

Ως κοινωνία και ως οργανώσεις, ας συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια στην εγκληματική ιδεολογία και δράση της Χρυσής Αυγής και του εδώ παραρτήματος της, του ΕΛΑΜ.

Ας αρνηθούμε όλες και όλοι την παροχή υπηρεσιών και διευκολύνσεων οποιασδήποτε μορφής προς τις δύο αυτές συμμορίες.

Ας αντισταθούμε στον φασισμό και ας διεκδικήσουμε κοινωνίες ελεύθερες από ρατσισμό και κάθε είδους διακρίσεις.

Οι οργανώσεις:

ΔΡΑΣΥ – Δικοινοτική Ριζοσπαστική Αριστερή Συνεργασία
Εργατική Δημοκρατία
ΚΙΣΑ – Κίνηση για Ισότητα Στήριξη Αντιρατσισμό,
ΝΕΔΑ – Νέα Διεθνιστική Αριστερά
Πρωτοβουλία Ενάντια στη Φασιστική Απειλή
Cyprus STOP Trafficking

Subscribe To Kisa Newsletter

Subscribe To Kisa Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team. KISA's activity is focused on the fields of Migration, Asylum, Racism, and Trafficking, as well as raising awareness in Cypriot society.

You have Successfully Subscribed!