ga('send', 'pageview');

20141126_150356(1)

Τέσσερεις από τους 10 απάτριδες Κούρδους από την Συρία (Ajanib), οι οποίοι  βρίσκονται εδώ και ενάμιση σχεδόν μήνα (http://tiny.cc/90acqx) σε αντίσκηνα έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών για να διαμαρτυρηθούν για το γεγονός ότι περιμένουν πέραν των 7 χρόνων την εξέταση των αιτήσεων τους για διεθνή προστασία, πραγματοποιούν για 9 τώρα μέρες  απεργία πείνας.

Τα τέσσερα αυτά άτομα κατήλθαν σε απεργία πείνας για να υπογραμμίσουν τη θέληση και αποφασιστικότητά τους να διεκδικήσουν μέχρι δικαίωσης τα αιτήματά τους για άμεση εξέταση των αιτήσεων τους για προστασία και παραχώρησης του καθεστώτος του αναγνωρισμένου πρόσφυγα (http://tiny.cc/kjbcqx).

Δυστυχώς, το Υπουργείο Εσωτερικών όχι μόνο δεν έχει ανταποκριθεί  μέχρι σήμερα στα δίκαια και νόμιμα αιτήματα των απεργών αλλά επιδεικνύει και ασυνέπεια έναντι της δέσμευσης του ίδιου του Υπουργού ενώπιον της επιτροπής Εσωτερικών της Βουλής  ότι θα προχωρήσει σε εξέταση των αιτήσεων των Σύρων προσφύγων  κατά προτεραιότητα και θα αντιμετωπίσει με κατανόηση το αίτημά τους για παραχώρηση καθεστώτος αναγνωρισμένου πρόσφυγα αντί συμπληρωματικής προστασίας.

Δύο από τους απεργούς πείνας έχουν ήδη παρουσιάσει επιπλοκές στην υγεία τους και μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας για νοσηλεία.

Καλούμε τον Υπουργό των Εσωτερικών να παρέμβει ώστε η Διοίκηση να προχωρήσει άμεσα στην εξέταση των αιτήσεων  και την παραχώρηση του καθεστώτος  πρόσφυγα στους Κούρδους απεργούς από τη Συρία.

Η άμεση παρέμβαση του Υπουργού  Εσωτερικών επιβάλλεται κατά την άποψη μας τόσον από το γεγονός ότι οι αιτήσεις των ανθρώπων αυτών εκκρεμούν για απαράδεκτο χρονικό διάστημα (πέραν των 7 χρόνων) όσο και για ανθρωπιστικούς λόγους, ώστε να αποσοβηθούν οι σοβαρές συνέπειες που θα επιφέρει στην υγεία των διαμαρτυρόμενων περαιτέρω συνέχιση της απεργίας πείνας.

 Διοικητικό Συμβούλιο

Subscribe To Kisa Newsletter

Subscribe To Kisa Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team. KISA's activity is focused on the fields of Migration, Asylum, Racism, and Trafficking, as well as raising awareness in Cypriot society.

You have Successfully Subscribed!