ga('send', 'pageview');

20150203_121654

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΚΚΛΗΣΣΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ για όποιον μπορεί να φιλοξενήσει τους Σύριους και Παλαιστίνιους πρόσφυγες ή να τους προσφέρει καταφύγιο για αυτή την νύχτα. Οι πρόσφυγες, συμπεριλαμβανομένου πολλών παιδιών, αφέθηκαν μόνοι τους στην μέση του δρόμου έχοντας στην κατοχή τους μονάχα μια πλαστική σακούλα με τα υπάρχοντα τους.

Έπειτα από πληροφόρηση από τους ίδιους τους ‘διασωθέντες’ Σύριους και Παλαιστίνιους πρόσφυγες του προσφυγικού καταυλισμού της Κοκκινοτριμιθιάς, ο καταυλισμός έχει κλείσει επίσημος σήμερα 3 Φεβρουαρίου 2015. Με απόφαση της κυβέρνησης, η οποία πίεσε τους εναπομείναντες , περίπου 100, πρόσφυγες, εφόσον δεν είχαν μεταβεί ακόμη σε αίτηση ασύλου, να δεχτούν το ποσό των 500 ευρώ για κάθε ενήλικα και 200 στον κάθε ανήλικα, και με την υπόσχεση να τους εκδώσει εντός των ακολούθων ημερών «Καθεστώς επισκέπτη».

Οι πρόσφυγες δέχτηκαν το χρηματικό ποσό αλλά αφού οι αρχές έκλεισαν τον καταυλισμό, μεταφέρθηκαν με λεωφορείο και εγκαταλείφτηκαν στην κεντρική πλατεία Ελευθερίας στην Λευκωσία. Οι πρόσφυγες με όλα τα υπάρχοντα τους μαζεμένα σε πλαστικά σακούλια, βρίσκονται ακόμη εκεί ή διασκορπίστηκαν στην πόλη μην έχοντας πού να πάν.

Σας παρακαλούμε όπως βοηθήσετε και διαδώσετε την έκκληση βοήθειας.

 

Εκτελεστική Επιτροπή ΚΙΣΑ

Subscribe To Kisa Newsletter

Subscribe To Kisa Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team. KISA's activity is focused on the fields of Migration, Asylum, Racism, and Trafficking, as well as raising awareness in Cypriot society.

You have Successfully Subscribed!