ga('send', 'pageview');

SiDWebsite

Επ’ ευκαιρίας της Παγκόσμιας Μέρας για την Εξάλειψη των Ρατσιστικών Διακρίσεων, η ΚΙΣΑ συμμετέχει ενεργά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα και διεθνή κινητοποίηση κατά του ρατσισμού, συνδιοργανώνοντας και συμμετέχοντας τις/στις ακόλουθες δραστηριότητες.

12828430_1178354945522945_9099848853682867856_o

  • Αντιρατσιστική, αντιφασιστική πορεία που διοργανώνεται σε συνεργασία με άλλες οργανώσεις και θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο της Λευκωσίας, το Σάββατο, 19 Μαρτίου 2016. H πορεία θα ξεκινήσει από το roundabout του ΌΧΙ, στις 11:45 π.μ. Όλοι μαζί, συμμετέχουμε στη διεθνή κινητοποίηση και ενώνουμε τη φωνή μας με τις προοδευτικές δυνάμεις σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο. Καλούμε όλους τους προοδευτικούς ανθρώπους της Κύπρου, που πιστεύουν στην ισότητα και σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, να δείξουν την αλληλεγγύη τους και να συμμετάσχουν στην εκδήλωση.

 

 

21stMarch posterEYVJEV

  • Συζήτηση σχετικά με «τις ρατσιστικές διακρίσεις σήμερα και σε μια επανενωμένη Κύπρο αύριο», που θα πραγματοποιηθεί στις 21 Μαρτίου, στο Σπίτι της Συνεργασίας, στις 7:00 μ.μ. H συζήτηση θα έχει ως αντικείμενο την ενημέρωση – ανασκόπηση  των δεδομένων που ισχύουν στις δυο κοινότητες όσον αφορά τα φαινόμενα των διακρίσεων και του ρατσισμού, καθώς και τη σχέση του ρατσισμού με τον εθνικισμό. Επίσης, θα συζητηθεί η σημασία τέτοιων φαινομένων στα πλαίσια μιας ομοσπονδιακής Κύπρου.

Εισηγήσεις:

  • Άριστος Τσιάρτας, Επικεφαλής Αρχής κατά των Διακρίσεων
  • Νικολέττα Χαραλαμπίδου, Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου ΚΙΣΑ
  • Mete Hatay, Ερευνητής Πολιτικός αναλυτής
  • Νικόλας Κυριάκου, Δικηγόρος

* Το 1966 ο ΟΗΕ ανακήρυξε την 21 Μαρτίου ως τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων για να τιμήσει αυτούς που σκοτώθηκαν στις 21 Μαρτίου 1960, ενώ διαμαρτύρονταν ειρηνικά ενάντια στο Απαρτχάιντ. Αυτή η τραγωδία αποτέλεσε ένα σημαντικό βήμα στον αγώνα κατά του ρατσισμού, και τράβηξε την προσοχή διεθνώς σχετικά με την ανάγκη να συνεχιστεί η καταπολέμηση των φυλετικών διακρίσεων. Η 21η Μαρτίου υπενθυμίζει στους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο τις αρνητικές συνέπειες των φυλετικών διακρίσεων και την υποχρέωση της ανθρωπότητας για την καταπολέμησή τους. Τα τελευταία χρόνια, η ημέρα σημαδεύτηκε από τις διακρίσεις που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες που έχουν καταφύγει στην Ευρώπη, προκειμένου να βρουν ένα ασφαλές καταφύγιο για τους ίδιους και τα παιδιά τους.

Subscribe To Kisa Newsletter

Subscribe To Kisa Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team. KISA's activity is focused on the fields of Migration, Asylum, Racism, and Trafficking, as well as raising awareness in Cypriot society.

You have Successfully Subscribed!