Το ευρωπαϊκό έργο «Τέρμα στην Κακοποίηση: Προστατεύοντας τις/τους Νέες/Νέους και Ενδυναμώνοντας τους Επαγγελματίες», στο οποίο η ΚΙΣΑ συμμετέχει ως εταίρος, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη λειτουργίας της ιστοσελίδας: www.abusednomore.org . O κύριος στόχος του έργου είναι η αντιμετώπιση των υφιστάμενων κενών στην παροχή νομικής εκπαίδευσης, κυρίως όσον αφορά νεαρές μετανάστριες που, μεταξύ άλλων, βιώνουν διακρίσεις στη βάση του φύλου. Η νέα διαδραστική ιστοσελίδα θα περιλαμβάνει ειδήσεις, μπλογκ, τα ευρήματα του έργου και ενημερώσεις, όπως εκθέσεις, κείμενα πολιτικής, καθώς και ευκαιρίες για συνεργασία, π.χ. ανακοινώσεις για εκδηλώσεις, εργαστήρια και κατάρτιση.
Ο δρ Τέο Γαβριηλίδης, συντονιστής του προγράμματος και διευθυντής του IARS (επικεφαλής εταίρος) δήλωσε σχετικά με την έναρξη λειτουργίας της ιστοσελίδας: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να εγκαινιάσουμε αυτό τον τόσο αναγκαίο διαδικτυακό χώρο. Νεαρές μετανάστριες, ιδιαίτερα εκείνες που προέρχονται από περιθωριοποιημένες κοινότητες, είναι συχνά αποδέκτες πολλαπλών διακρίσεων για λόγους τόσο φυλής όσο και φύλου. Βελτιώνοντας τις γνώσεις τους σχετικά με τα νομικά τους δικαιώματα θα τις βοηθήσει να ξεπεράσουν τις προκλήσεις και να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους. Ελπίζουμε ότι αυτή η πλατφόρμα θα αποδειχθεί ένα χρήσιμο μέσο τόσο για τις νέες και τους νέους όσο και για τους επαγγελματίες σε όλη την Ευρώπη.»
Τόσο επαγγελματίες, όσο και νέες/νέοι θα μπορούν να επωφεληθούν από τα ελεύθερα διαθέσιμα, προσαρμοσμένα διαδικτυακά εργαλεία κατάρτισης και τα μέσα που θα διατίθενται στην πλατφόρμα. Τα εργαλεία θα στοχεύουν στην αύξηση της νομικής ικανότητας των νέων, καθώς και στην ενίσχυση της ικανότητας των επαγγελματιών στο διάλογο με ευάλωτες νεαρές μετανάστριες, οι οποίες έχουν βιώσει διάφορες μορφές βίας και κακοποίησης λόγω του φύλου τους.
Το έργο «Τέρμα στην Κακοποίηση» επιχορηγείται από το πρόγραμμα Erasmus+ και υλοποιείται με τη συνεργασία πέντε οργανισμών, το Διεθνές Ινστιτούτο IARS (Ηνωμένο Βασίλειο) που ανέπτυξε και συντονίζει το έργο, την ΚΙΣΑ – Κίνηση για Ισότητα, Στήριξη, Αντιρατσισμό (Κύπρος) την Ένωση της Νομικής Παρέμβασης (Πολωνία), την Anziani e Non Solo (Ιταλία) και το Σύνδεσμο Ρουμάνων Αποφοίτων ΗΠΑ (Ρουμανία) .
Αυτή τη στιγμή, το έργο βρίσκεται στο πρώτο στάδιο υλοποίησης του, που σχετίζεται με τη διεξαγωγή της έρευνας. Σε αυτό το πλαίσιο, καλούμε επαγγελματίες και νέες/νέους με σχετικές εμπειρίες στους τομείς που επικεντρώνεται το έργο που θέλουν να συμμετέχουν στην έρευνα να επικοινωνήσουν μαζί μας στο: info@kisa.org.cy