ga('send', 'pageview');

Article_5_Tortures

 

Απόφαση Κόλαφος του Ανωτάτου Δικαστηρίου για Σιακαλλή και Χάσικο

Απόσπασμα: «Το τι έπραξε εδώ η Διευθύντρια εισηγούμενη προς τον Υπουργό την έκδοση νέων διαταγμάτων κράτησης και απέλασης, μαζί με τη συνακόλουθη έγκριση του αιτήματος από τον ίδιο τον Υπουργό Εσωτερικών αποτελούν κατάφωρη και απροκάλυπτη παραβίαση των ρητών διατάξεων του Νόμου αρ. 153(Ι)/2011 και των υποχρεώσεων της Δημοκρατίας έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο αιτητής στερήθηκε του ευεργετήματος της άμεσης απελευθέρωσής του, σύμφωνα με την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου ημερ. 19.12.2013.

Υπό το πρόσχημα της έκδοσης νέων διαταγμάτων κράτησης και απέλασης, η Διευθύντρια και ο Υπουργός, επέδειξαν πρωτοφανή ασέβεια σε δικαστική απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου μη αποδεχόμενοι την ετυμηγορία του Δικαστηρίου με την οποία διατάχθηκε η άμεση απελευθέρωση του αιτητή….»

Η υπόθεση αφορά στην επανασύλληψη αιτητή ασύλου εντός του Ανωτάτου Δικαστηρίου, μετά από έκδοση εντάλματος Habeas Corpus για την άμεση απελευθέρωση του αιτητή, από παράνομη κράτηση λόγω της διάρκειάς της – εννέα μήνες-  υπό το πρόσχημα έκδοσης «νέων» διαταγμάτων κράτησης και απέλασης, προσφιλής πρακτική της Διευθύντριας και του Υπουργού που κατ΄επανάληψη επιδεικνύουν πλήρη ασέβεια στις αποφάσεις του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε ολόκληρη την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου – Supreme_Court_Decision_07.02.2014

 

Article_19_Arrest_Detention_Exile

Subscribe To Kisa Newsletter

Subscribe To Kisa Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team. KISA's activity is focused on the fields of Migration, Asylum, Racism, and Trafficking, as well as raising awareness in Cypriot society.

You have Successfully Subscribed!