ga('send', 'pageview');

dsc_0101

Σήμερα, (24/11/2016) οι διαμαρτυρόμενοι πρόσφυγες με τη στήριξη της ΚΙΣΑ και της ομάδας πολιτών «Συσπείρωση Ατάκτων»,  πραγματοποίησαν  εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών. Η εκδήλωση διοργανώθηκε ενόψει της καθυστέρησης που παρατηρείται στην εξέταση των αιτήσεων των προσφύγων για υπηκοότητα[i] αλλά και της κατάστασης που έχει περιέλθει η υγεία των προσφύγων απεργών πείνας. Σημειώνεται ότι μέχρι αυτή τη στιγμή, τρεις από τους απεργούς έχουν διακομισθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο. [ii]

Κατά την εκδήλωση, μετά από πρωτοβουλία των προσφύγων και των οργανωμένων συνόλων που τους στηρίζουν, διενεργήθηκε συνάντηση με σύμβουλο του Υπουργού Εσωτερικών. Ο Υπουργός Εσωτερικών μέσω της συμβούλου του, μας πληροφόρησε ότι σήμερα το πρωί έχει δώσει οδηγίες για να ολοκληρωθεί άμεσα η εξέταση των αιτήσεων των διαμαρτυρομένων προσφύγων για απόκτηση της Κυπριακής υπηκοότητας.

Η ΚΙΣΑ θεωρεί την εν λόγω εξέλιξη σημαντική και ελπιδοφόρα, παρά τις όποιες επιφυλάξεις υπάρχουν και που πηγάζουν κυρίως από την αθέτηση των υποσχέσεων του Υπουργείου Εσωτερικών προς τους πρόσφυγες κατά το πρόσφατο παρελθόν. Παρόλα αυτά, ενόψει της εμπλοκής του Υπουργού Εσωτερικών στο ζήτημα αλλά και του κινδύνου αιφνίδιας επιδείνωσης της ήδη επιβαρυμένης υγείας των απεργών πείνας, θέλουμε να πιστεύουμε ότι εντός των επόμενων ημερών, ο αγώνας των διαμαρτυρομένων απεργών θα έχει αίσιο τέλος.

[i] Για περισσότερες πληροφορίες δείτε: https://goo.gl/Mzkf2v

[ii] Δείτε σχετικό ιατρικό ανακοινωθέν: https://goo.gl/FH1ibM

Subscribe To Kisa Newsletter

Subscribe To Kisa Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team. KISA's activity is focused on the fields of Migration, Asylum, Racism, and Trafficking, as well as raising awareness in Cypriot society.

You have Successfully Subscribed!